Bas Lansdorp

Bas Lansdorp

Grunnlegger av Mars One, ingeniør og foredragsholder

Bas Lansdorp er gründeren med en stor lidenskap for ambisiøse prosjekter. Han er grunnlegger og administrerende direktør i Mars One, en nederlandsk stiftelse med mål om å lande de første menneskene på Mars i 2027.

Lansdorp tok sin Master of Science-grad i maskinteknikk ved Twente University i 2003. Deretter jobbet han fem år med sin doktorgradsavhandling om vindenergi ved Delft University of Technology. Han avsluttet forskningen for å starte sitt første selskap, Ampyx Power.

Lansdorp solgte sine aksjer i Ampyx Power for å finansiere starten av Mars One. Nå, kun tre år senere, er Mars One en av de etablerte navnene når det snakkes å utforske det ytre rommet. Mars One tar sikte på å sende det første ubemannede demonstrasjons-oppdraget til Mars i 2020, og har nylig annonsert en kontrakt med giganten Lockheed Martin for dette oppdraget.

En av årsakene for suksessen med Mars One er Lansdorps entusiasme, en entusiasme som enkelt smitter over på hvilket som helst publikum.

I sitt foredrag på Atea Community vil Bas bl.a. ta for seg årsaken til prosjektet, og kompleksiteten i å finne et mannskap som kan forlate «alt de har» for sin ultimate drøm: Bosetting på Mars.